Srbiji još dve medalje – zlato i bronza na EP!

Podeli:
Streljački savez Srbije

Reprezentativci Srbije u streljaštvu su poslednjeg dana 50. Evropskog prvenstva osvojili dve medalju u disciplini vazdušnim pištoljem.

Ženska reprezentacija Srbije u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Bobana Momčilović Veličković osvojila je zlatnu medalju u ekipnom takmičenju pištoljem, pobedom nad Poljskom u finalu.

„Devojke su u kvalifikacijama gađale odlično i izborile plasman u meč za zlato, što smo i očekivali. U finalnom duelu sa Poljakinjama obe ekipe su imale uspone i padove. Međutim, naš tim je imao manje oscilacija od domaćina i znao je da se vrati u dobar ritam kad je bilo važno. Kad se podvuče crta, ipak je presudio kvalitet. Uostalom, mi u svojim redovima imamo pojedinačnu šampionku Evrope Bobanu Momčilović Veličković i osvajača srebra u miksu Zoranu Arunović„, rekla je selektorka ženske reprezentacije Srbije Jelena Arunović

I muški tim je osvojio medalju. Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić su izborili bronzu, savladavši Nemačku za treće mesto.

U kvalifikacijama nismo blistali. Bilo je uspona i padova, ali ipak su uspeli da izbore meč za medalju. U duelu sa Nemcima smo bili favoriti, Srbija ima kvalitetniju i iskusniju ekipu, koja je već pet godina zajedno. Možda konačan rezutlat to ne govori, ali pobeda je bila ubedljiva„, rekao je Goran Mikec, trener muške ekipe.

Srbija je ovogodišnje Evropsko prvenstvo zaokružila odličnim bilansom – dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja.

U prethodna dva dana medalje su osvojili Bobana Momčilović Veličković (pištolj, seniorke, zlato), miks pištoljem Arunović/Mikec (srebr) i Andrea Arsović (puška, seniorke, bronza).