Otkazan Masters u Italiji, Radović čeka vizu za POI

Podeli:
POKCG

Filip Radović na martovskoj listi Međunarodne para stoni tenis federacije u kategoriji sa 1.696 bodova zauzima treću poziciju koja ga trenutno direktno vodi na Paraolimpijske igre u Tokio.

Međutim, mali problem je nastao usled otkazivanja Mastersa u Linjanu koji je bio na programu od 18. do 22. marta. U Italiji, Filip je trebalo da potvrdi plasman na Paraolimpijske igre, zbog toga nije bio prijavljen na turnirima u Španiji i Jordanu. Sada ostaje da očekuje rasplet, ali već sada se može reći da je potrebno da se dogodi čudo u domenu fantastike, pa da Radović ne bude među šest najboljih 31. marta kada se bude podvlačila crta.

Do kraja kvalifikacionog ciklusa po rang listi, koji se zatvara 31. marta odigraće se još samo dva turnira, u španskoj Kosta Bravi od 5. do 8. marta i jordanskom Amanu od 24. do 26 marta. Posle njih, šest najboljih sa Svetske liste će overiti vizu za Paraolimpijske igre. Prvu poziciju zauzima Poljak Patrik Čajnovski sa 1.855 bodova, drugi je Džejkob Dejvid iz Indonezije sa 1.842 boda i oni su već obezbedili plasman u Tokio.

Direktni konkurenti Filipu Radoviću su Francuz Mateo Bohas i Austrijanac Kristijan Gardoš koji dele četvrto i peto mesto sa 1.691 bodom, Kinez Lijan Hao koji je sa šetom mesti sa 1.689 bodova kao i sedmoplasirani Španac Ruiz Rejes koji ima 1.683 boda.

Ruiz Rejes i Mateo Bohas će nastupiti na turniru u Kosta Bravi, dok će se spisak učesnika u Jordanu znati 10 marta. Drugi stonoteniser iz Crne Gore koji takođe ima šanse da izbori plasman na Paraolimpijske igre, Luka Bakić, nakon dve osvojene bronzane medalje u poljskom Vladislavovu sa 1.511 bodova zauzima 15. poziciju na Svetskoj listi.

Luka Bakić će nastupiti na turnirima u Španiji i Jordanu. Nije realno za očekivati da se Bakić probije do šestog mesta na Svetskoj listi, pa će Luka svoju šansu za plasman na Paraolimpijske igre tražiti na poslednjem kvalifikacionom turniru turniru koji će se održati u slovenačkom Laškom od 9. do 11. maja i sa kojeg samo pobednik obezbeđuje vizu za Tokio. U Laškom neće nastupiti već plasirani prvaci kontinenata i oni koji se 31. marta direktno plasiraju na Igre. „U dobroj sam poziciji, blizu direktnog plasmana.

Planirano je bilo da nastupim i plasman potvrdim na Masters turniru u italijanskom Linjanu od 18. do 22. marta ali je taj turnir kao i Kina open zbog poznate situacije sa koronavirusom otkazan. Ovako ostajem u malo nelagodnoj situaciji jer čekam rasplete turnira u Španiji i Jordanu, ali bi zaista trebalo da se dogodi čudo pa da ne izborim plasman na Igre“, naglasio je Filip Radović koji je tokom vikenda osvojio titulu šampiona Crne Gore u olimpijskom stonom tenisu.