MLB ima planove, Tramp se sa njima ne slaže

Vesti ekipni sportovi 30. apr 202020:10 > 20:12
Podeli:
Elsa, Getty Images

Kako pišu američki mediji, predsednik Sjedinjeni Američkih Država Donald Tramp skeptičan je kada su u pitanju planovi MLB lige za početak sezone u Arizoni, Floridi i (ili) u Teksasu.

„Video sam da bejzbol radi neke neobične stvari, nisam siguran da se slažem sa tim. Voleo bih da vidim Jenkije da igraju na svom stadionu. Čini mi se da u organizaciji imaju malo drugačije planove za bejzbol, možda sam ja samo tradicionalista“, rekao je Donald Tramp novinarima.

Zdravstvene vlasti poručile su da, i kada se sport vrati, navijači neće moći na stadione. Tramp nije siguran ni u to.

„Mislim da će Jenikiji moći da igraju na svom stadionu, sa manje navijača nego inače, a onda će broj navijača da se povećava kako stvari budu postajale bolje. Mislim da ćete videti kako se dešavvaju neke velike stvari“, rekao je predsednik SAD.

Guverner države Njujork, Endrju Kuomo rekao je ranije ove nedelje da će se bejzbol svakako igrati ove godine, ali je on rekao da navijači neće moći na stadione. U ovoj američkoj državi do sada je koronavirusom zaraženo oko 300.000 ljudi, a preminulo je oko 18.000.

MLB je imala nekoliko predloga i ideja za početak sezone, uključujući i onu da se 30 timova podeli u tri divizije, geografski gledano, kako bi se timovi izolovali u Arizoni, a igralo bi se na tri stadiona – u Arizoni, Teksasu i Floridi. Druga ideja je da se timovi podele u dve grupe po 15 u odnosu na to gde imaju prolećne kampove. Navodno, konačan plan očekuje se najkasnije do kraja maja.