Vlada se boji virusa, ne dâ Džejsima da igraju u TOR

Podeli:
Mark Blinch/Getty Images

MLB franšiza Toronto Blu Džejs moraće da pronađe novi dom ukoliko želi da nastavi takmičenje u elitnoj bejzbol ligi zbog toga što kanadska vlada nije voljna da dopusti korišćenje stadiona „Rodžers centar“ zbog straha od širenja koronavirusa, prenosi Rojters.

Takmičenje u MLB nastavlja se 23. jula, a igrači tima iz Ontarija bili su u strogom karantinu tokom priprema za početak skraćene sezone u ovom šampionatu. Prethodne nedelje federalna vlada Kanade donela je odluku o zatvaranju granice između SAD i te države sa izuzetkom nužnoih putovanja.

Povezano

Svako ko ulazi u Kanadu mora da provede obaveznih 14 dana u karantinu, a pod takvim uslovima učešće Blu Džejsa u MLB biće praktično nemoguće.

Uzevši u obzir trenutnu zdravstvenu situaciju, zaključili smo da je putovanje neophodno za održavanje MLB sezone visokorizično, pa Vlada neće izdati timu posebnu dozvolu za prelazak granica. Takva dozvola dopustila bi timu da igra utakmice na lokacijama u kojima je rizik od zaraze veoma veliki“, izjavio je kanadski ministar imigracije Marko Mendisino.

Prvu utakmicu na domaćem terenu Toronto bi trebalo da odigra 29. jula, pa ostaje da se vidi da li će za deset dana uspeti da nađu novi dom.