PGA kaznio sve koji sarađuju sa konkurencijom

Golf 9. jun 202217:53
Podeli:
Fil Mikelson
Action Images via Reuters/Paul Childs via Guliver

Organizacija LIV unela je veliku pometnju u svetu golfa, ponajviše zbog toga što je dovela u pitanje ingerenciju dosad neprikosnovene PGA. LIV, koju finansiraju imućni ljudi iz Saudijske Arabije, nudila je prethodnih meseci veliki novac najvećim svetskim zvezdama iz ovog sporta da nastupe na njihovim događajima, a sada je stigla i reakcija iz PGA.

PGA tur je suspendovao sve svoje članove koji su natupili na turniru pod okriljem LIV, a među njima se nalaze i neke od najvećih svetskih zvezda ovog sporta, uključujući i Fila Mikelsona, koji je, po svojim rečima, od učešća na ovom turniru inkasirao oko 200 miliona dolara.

Golf:

Kaznom je pogođeno 17 golfera.

LIV je „stupio na scenu“ turnirom „LIV Golf Invitejšnal“, koji se održava u klubu „Centurion“ nadomak Londona. U pitanju je najunosnije takmičenje u istoriji golfa, a nagradni fond je oko 25 miliona dolara. Glavni finansijer LIV je „Javni investicioni fond Saudijske Arabije“.

Saopštenje o kažnjavanju igrača objavljeno je 30 minuta po startu nadmetanja na turniru u Engleskoj.

Posle kazne i LIV se oglasio saopštenjem istakavši da je „tužno što se PGA okrenuo protiv svojih igrača i onemogućio im da igraju pod najboljim uslovima“, kao i da je suspenzija čin „osvetoljubivosti“.