Srbija dobila nacionalne i internacionalne gof šampione

Golf 14. maj. 202118:00
Podeli:
Golf asocijacija Srbije
Golf asocijacija Srbije

Proteklog vikenda na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, a u organizaciji Golf saveza Srbije održan je internacionalni turnir Srbija open.

Srbija open je bio internacionalno i nacionalno amatersko prvenstvo na na njemu je učešće uzelo više od 40 takmičara iz Srbije, Bugarske i Asutrije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sjajan rezultat zabeležila je Asutrijanka Laura Fangmejer koja je nakon dva dana igre i rezultata 73, 69 finalnu rundu odigrala -1 i time osvojila titulu internacionalne prvakinje Srbije za 2021. godinu. Drugo i treće mesto zauzele su igračice iz Srbije Tamara Palkovljević i Lara Todorović.

U mupkoj konkurenciji dobrom igrom i rezultatom iznenadio je Asutrijanac Lukas Ziler. Bio je Ziler konstantno dobar, beležio je po danima rezultate 71, 72, 69 i tako došao do prvog mesta i iza sebe za dva udarca ostavio Denisa Stajkova iz Bugarske (69, 73, 72) i zemljaka Laurenca Kubina sa istim rezultatom (77, 68, 71) i Daneta Cvetkovića (71, 71, 74).

U nacionalnoj konkurenciji šampioni Srbije su Tamara Palkovljević (+23) i Dane Cvetković (+12). U konkurenciji žena druga je bila Lara Todorović, a treća Zara Korać. U muškoj konkurenciji drugo i treće mesto pripalo je Vukašinu Suturoviću i Nikoli Čuiću.

Pobednicima po kategorijama medalje su dodelili: Saša Jokić, predsednik Golf asocijacije Vojvodine, Borislav Todorović, predsednik Srpskog profesionalnog golf udruženja, Zoran Milenković, generalni sekretar Golf kluba Beograd i Ivica Suturović, generalni sekretar Golf asocijacije Srbije.

Komentari

Vaš komentar