Tajger će morati ponovo da uči da hoda

Golf 24. feb. 202123:38
Podeli:
Tiger Vuds
Mike Ehrmann/Getty Images

Jedan od najvećih golfera svih vremena Tajger Vuds doživeo je u utorak tešku saobraćajnu nesreću kada se njegov automobil prevrnuo, ali srećom nema povreda koje bi mogle da mu ugroze život. Ipak, slavni 45-godišnji sportista se posle operacije nalazi pred mesecima oporavka koji ga čekaju.

Trofejni igrač pretrpeo je „brojne povrede donjeg dela desne noge“, navodi se u lekarskom saopštenju, ali je budan i bez problema komunicira. Prema navodima američih medija dve kosti potkolenice (fibula i tibia) polomljene su i probile su kožu, a zabeležene su još i povrede skočnog zgloba i stopala.

Povreda je veoma, veoma ozbiljna. Ne samo što su kosti polomljene, već je i riizk od infekcije veoma visok jer je prelom otvoren i kosti su probile kožu. Narednih dana Tajger će morati da bude na antibioticima i njegoov stanje će se pomno pratiti. Vrlo je moguće da će morati da ima i dodatne operacije, pošto je povreda veoma složena i čeka ga težak oporavak“, izjavio je dr Kirk Kembel za američki Pipl magazin.

Moraće na početku oporavka da se vraća osnovama hodanja – da jača i, ukoliko odluči da se vrati golfu, vidi da li će njegovo telo moći da izdrži napore snažnih zamaha. Bitni za oporavak biće i njegovi mišići donjih leđa“, naveo je ortoped.

Vuds je član PGA Tura od 1996. godine, osvojio je 15 mejdžor turnira, po čemu je ispred njega na večnoj listi samo Džek Niklos. Vlasnik je brojnih rekorda u golfu i najprepoznatljivije je lice sporta.

Komentari

Vaš komentar