Srbija dobila trojicu novih golf trenera

Vesti golf 19. dec 201618:35 > 18:38
Podeli:
Golf asocijacija Srbije

Srpski golf dobio je trojicu novih trenera, nakon što su Ilija Đurđević, Bogdan Đurđević i Kosta Košutić dobili PGA licence.

Srpski golferi su, uz veliku podršku i pokroviteljstvo Srpskog profesionalnog golf udruženja i predsednika Borislava Todorovića, uspešno završili usavršavanje u Talinu, glavnom gradu Estonije i stekli zvanje “PGA IPE coaching degree, PGA of Serbia apprentices professional”.

Predsednik Srpskog profesionalnog golf udruženja, Borislav Todorović istakao je da je ovo velika stvar za naš golf.

Srbija je dobila trojicu novih trenera, a do sada je imala samo jednog. Naša zemlja sada prvi put ima svoje kapacitete za sprovođenje kvalitetnih programa treninga zasnovanih na svetskoj praksi i znanju. SPGU je definisao i predložio program Rajder Kup Fondaciji početkom 2016. koji je prihvaćen i po kome je Fondacija odobrila sredstva za pomoć Golf Asocijaciji Srbije preko SPGU i dodelila delimične stipendije za kandidate programa za trenerske licence“, rekao je Todorović.

Irena Suturović Bogdanović, generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije, izrazila je zadovoljstvo što srpski golf nastavlja da napreduje.

Ova informacija nam donosi veliku radost i zadovoljstvo zbog daljeg razvoja naših kadrova. To je još jedan potvrda da se nalazimo na dobrom putu i ovom prilikom bih se zahvalila Srpskom profesionalnom golf udruženju što je omogućilo školovanje novih trenera„, zaključila je Suturović Bogdanović.

Ilija Đurđević, koji je ove godine prešao u profesionalce, opisao je kako je izgledao rad sa vrhunskim trenerima proteklih meseci.

„U Estoniji smo imali priliku da učimo i radimo sa zaista najeminentnijim evropskim i svetskim trenerima, pre svega Tonijem Benetom i Martinom Vestfalom. Izuzetno je teško i skupo doći u priliku da se radi sa trenerima takvog kalibra, ali nakon toliko vremena koje sam proveo sa njima, aposlutno mi je jasno koliko je velika korist učiti od njih. Morali smo da učimo iz knjige, a bili smo i dva puta u Talinu da učimo od njih direktno. Kod kuće smo svake nedelje imali zadatak u vezi sa golfom, a praktičan deo bi bio čas ispred Džonatana Menija, gde nas je on kontrolisao. Prvo smo polagali teoriju, a zatim i praktični deo. Svo to znanje sada koristim i da sam sebe treniram“, rekao je Đurđević.

On smatra da će znanje koje je stekao biti od neprocenjive vrednosti za neke buduće generacije golfera u Srbiji, koje će on trenirati.

„Siguran sam da ću nekim novim mladim golferima u Srbiji moći da prenesem veće znanje. Golf neprekidno napreduje u našoj zemlji i verujem da je ovaj celokupan izveštaj samo još jedna cigla u temelju tog razvoja. Posebno mi je drago i što je moj stariji brat, Bogdan, isto tako dobrim rezultatom položio sve potrebne ispite i dobio istu diplomu. Što bude više kvalitetnih trenera kod nas, biće i više dobrih juniora. U narednoj godini, meni će prioritet i dalje biti takmičenja, ali planiram da u više prilika održim golf klinike i podelim svoje iskustvo i znanje sa nadom da će mlađi, kao i svi drugi  zainteresovani  imati šta da nauče od mene“, zaključio je Đurđević.

Njegov brat Bogdan je istakao da mu je velika čast što je dobio priliku da dobije zvanje trenera.

„Veoma sam zahvalan što sam dobio priliku od SPGU i što su imali poverenja u mene. Moj nivo golfa se znatno popravio i nisam očekivao da ću toliko da napredujem kao igrač i kao trener. Nadam se da ću biti deo razvoja srpskog golfa u budućnosti. Imali smo sreće što smo direktno učili od takvih trenerskih veličina i zaista je bila privilegija raditi sa njima“, rekao je Đurđević.