Forbs: Vuds sedma najbogatija slavna ličnost u SAD

Vesti golf 29. dec 20166:43 > 7:02
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Jedan od najboljih golfera na svetu Tajger Vuds se ponovo našao pri vrhu kategorija u kojima se meri imovinska vrednost poznatih.

 Slavni golf igrač je prema listi najbogatijih poznatih Amerikanaca, koju objavljuje magazin Forbs, zauzeo sedmo mesto, sa „vrednošću“ od 740 miliona dolara. Vuds je, takođe, sa 40 godina najmlađa osoba na listi od 20 imena.

Fil Mikelson, još jedan golfer, je zauzeo 18. mesto sa „samo“ 375 miliona dolara, dok je i dalje među sportistima neprikosnoven Majkl Džordan, koji iako je odavno u penziji i dalje zgrće milione. Njegova ovogodišnja vrednost u zelenim novčanicama iznosi 1,2 milijarde dolara, što mu je dovoljno za četvrto mesto na listi. 

Prvo mesto, sa 4,6 milijardi dolara, najbogatijih slavnih Amerikanaca zauzima legendarni reditelj Džordž Lukas, tvorac serijala „Zvezdani ratovi“ i „Indijana Džons“.

Treba napomenuti da je Forbs pri izboru kao kriterijum uzeo samo američke državljane koji su bogati zbog svoje slave, a ne obrnuto. Zato na listi nije novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp, za koga je procenjeno da je slavan zbog bogatstva.