Dimitrijević postavio rekord terena na Adi

Vesti golf 31. jul 201712:07 > 12:10
Podeli:
agencija SEM

Srpski golf reprezentativac Mihailo Dimitrijević postavio je novi rekord terena Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji. Trećeg dana drugog kola Srpske amaterske lige, on je odigrao izvanrednih -6, a takmičenje je završio sa -14.

Dimitrijević je prvi dan imao -3, u drugoj rundi je postavio rekord sa -5, da bi taj najbolji rezultat popravio trećeg dana sa -6. On je do tog skora stigao sa dva bogija, šest birdija i jednim iglom koji je napravio na četvrtoj rupi, pogodivši cilj iz drugog udarca.

Koliko je njegova igra bila dobra i konstantna potvrđuje i podatak da je u tri dana uspeo da ostvari čak 17 birdija i jedan igl, uz samo pet bogija.

Na kraju trećeg dana Dimitrijević je pobedio uz čak 44 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog Aleksandra Stojiljkovića, dok je treći bio Radomir Beloševac. U konkurenciji dama Maja Ilić je imala 61 poen. Andrija Đorđević je imao +20 ispred Sergeja Stojiljkovića u kategoriji do U21, dok je Sara Sušić imala +67. Među igračima do 16 godina Maks Popovič je bio ispred Nikole Bojanića i Momira Vickovića, dok je Katarina Flanđunis imala +64, a u konkurenciji do 12 godina Vukašin Suturović je bio ispred Andreja Dimitrijevića.

Srpska amaterska liga trajaće pet rundi. Naredna se igra krajem avgusta, a preostale dve na programu su 29. septembra – 1. oktobra i 13-15. oktobra.