Đurđević za SK: Mi smo kao rok zvezde u golfu

Vesti golf 22. avg 201718:11 > 18:17
Podeli:
Printscreen, Sport Klub

Ilija Đurđević, srpski golfer, jedan je od osmorice igrača izabranih da nastupaju u svetskoj seriji u Long drajvu, novom takmičenju koje liči na golf, ali je praktično njegova suprotnost. Za Sport Klub Đurđević je govorio o ovom zanimljivom sportu i takmičenju koje mu predstoji u Portugalu.

Takmičenje je počelo ove godine, ne mora da se igra na ternu za golf, zapravo ne morate ni biti golfer da biste se okušali u tome ko može najdalje da pošalje lopticu.

Šta je to Long drajv saznali smo od jednog od najboljih na svetu, Ilije Đurđevića.

Prva godina osmišljena je kao test period za Long drajv. Ima, naravno, svoja pravila. Ali, od sledeće godine to će biti praktično zaseban golferski svet.

Sledi treće po redu Long drajv takmičenje, a Đurđević će otputovati u Portugal koji pamti po lepom uspehu. U Portugalu će se takmičenje u Long drajvu odigravati paralelno sa Juropian čempionšipom u klasičnom golfu.

Ilija i dalje aktivno igra i golf. To mu, kako je rekao, pomaže u Long drajvu, ali postoje i neke specifičnosti vezane samo za takmičenje u dugim udarcima.

Možda jednog dana i Beograd bude domaćin ovog zanimljivog sporta, nama je Đurđević za sledeće druženje obećao spektakl na Adi. Držimo ga za reč.