Nejt Lešli – od agenta nekretnine do PGA Tur šampiona

Vesti golf 3. jul 201916:50 > 18:56
Podeli:
Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Pre otprilike pet godina Nejt Lešli je zarađivao novac tako što je prodavao kuće ne sluteći da će profesionalni golf postati deo njegovog života. Sada, velikom pobedom na Roket Morgidž Klasiku u Detroitu Lešli je prvi put postao PGA Tur šampion.

Mislio sam da sam završio zauvek sa golfom. Oduvek sam znao da imam talenta i znanja da igram na visokom nivou, bilo mi je bitno da doguram do ovde i da se osećam opušteno“, rekao je Lešli.

Put do uspeha nije bio jednostavan za 36-godišnjaka, koji prvobitno nije trebalo da nastupi na ovogodišnjem turniru. Kao zamena, Lešli je poslednji priključen jer je nekoliko takmičara odustalo sa turnira.

U utorak, kada sam saznao da sam prva zamena, mislio sam da ću upasti, da će se desiti još jedno odustajanje. Stvarno sam bio srećan. Osećao sam da treba da budem na turniru jer sam igrao zaista dobro“, rekao je Amerikanac.  


Amerikanac je 2004. godine doživeo veliku porodičnu tragediju. Naime, njegovi roditelji Rod i Šer zajedno sa njegovom devojkom Lesli Hofmajster leteli su 
u Oregon da bi gledali Leslija uživo na univerzitetskom turniru. Kada su vraćali kući u Nebrasku poginuli su u avionskoj nesreći. Iskusni golfer je nastavio da igra i pored tragedije koja mu se dogodila jer tvrdi da mu je golf predstavljao ventil da ne razmišlja o tome što se desilo. Kada se dogodila nesreća on je prvobitno mislio da nije spreman da se bavi profesionalnim golfom posle tako kratkog vremenskog perioda. Do današnjeg dana, Lešli kaže da ga misli o nesreći nisu napustile.

Da, definitivno mi prođe kroz glavu s vremena na vreme. Pomislio sam o njima u jednom trenutku u nedelju. Nije lako, ali to je nešto što će mi zauvek ostati u glavi“, rekao je Lešli.

Lešli je posle pobede u Detroitu postao bogatiji za 1,3 miliona dolara.