Gracija Stjepčević izjednačio svetski rekord

Ostali sportovi 28. jan 202317:271 komentar
privatna arhiva

Gracija Stjepčević mladi i izuzetno talentovani boćar iz Crne Gore, najavio je još jednu sjajnu godinu. Stjepčević je u šampionatu Hrvatske, kao član Boćarskog kluba Pula, izjednačio svetski rekord u disciplini brzinsko izbijanje za igrače do 23 godine.

Gracija je u duelu protiv Zrinjevca, iz 49 izbačaja uspeo da pogodi 49 buća, slavio je protiv Luke Gašpara koji je aktuelni svetski rekorder za igrače do 23 godine. Stjepčević i Gašpar sada dele svetski rekord, Gracija je nedavno imao 48 pogodaka u šampionatu Hvatske, pa je jasno da će mladi Tivćanin nastojati da se osami na planetarnom vrhu.

Privatna arhiva

Podsećanja radi, Gracija je prošle godine na Svetskom prvenstvu za igrače od 18 do 23 godine, osvojio zlatnu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, srebrnu u štafeti sa Ilijom Belanom i bronzanu medalju u disciplini prezicno izbijanje.

Samo desetak dana kasnije, Gracija Stjepčević je osvojio bronzanu medalju u disciplini brzinsko izbijanje na seniorskom Svetskom prvenstvu, a zatim je dobio priznanje kao najbolji mladi sportista od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Privatna arhiva

Graciju Stjepčevića u godini koja je počela, očekuje ponovo Svetsko prvenstvo za igrače od 18 do 23 godine, odnosno Evropsko prvenstvo za seniore.

Komentari

Vaš komentar