Deset golova i pobeda CSKA protiv Metalurga

Hokej 30. nov. 202120:08
Podeli:
hokej na ledu
Shutterstock, Inc

U derbiju Kontinentalne hokejaške lige, CSKA je u Moskvi savladao Metalurg iz Magnitogorska rezultatom 6:4.

Presudio je poslednji period meča u kom je postignuto čak šest golova, ali od toga su četiri upisali domaći igrači koji su se pobedom izjednačili na liderskoj poziciji Zapada sa ekipom Jokerita.

Posle prvog perioda bilo je 1:0 kada je protivničku mrežu pogodio Svetlakov, međutim, u treću trećinu ušlo se sa 2:2. Za goste su pogađali Čibisov i Lajsik, dok je za CSKA iz pauer pleja pogodio Sergej Plotnikov.

Domaći hokejaši pogrešili su prilikom izmene u trećem periodu što je Košelev iskoristio za prvu prednost Metalurga. Ali, nakon svega tri minuta Mingačjov poravnava rezultat.

Zatim CSKA prelazi u vođstvo nakon što je Slepišev pogodio udarcem iza gola tako što je odbio pločicu o rame golmana Okinure.

Metalurg ponovo dolazi do izjednačenja i to sa igračem manje, jer je fenomenalnom reakcijom Akolzin osvojio pak i u kontri savladao golmana Rideborna.

Domaći rešavaju susret u svoju korist u nastavku kada je u situaciji sa igračem više pogodio Vladislav Kamenjev, a zatim svoj drugi gol na praznu mrežu postiže Slepišev.

Metalurg ostaje najbolji tim lige sa 55 bodova, a CSKA sa utkmicom više ima 48 bodova na liderskoj poziciji zapada.

 

Komentari

Vaš komentar