Još četiri… Ovečkin za korak bliži 800. golu

Hokej 10. dec 202211:56
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Jedno je sigurno u aktuelnoj NHL sezoni. Aleks Ovečkin će stići do 800. gola u karijeri, a od petka je za korak bliži tom ostvarenju.

Rus je 796. gol dao protiv Sijetl Krakena u pobedi Kepitalsa 4:1. Vašington je do Ovečkinovog gola već obezbedio pobedu, a jedan od glavnih faktora je bio Čarli Lindgren pred golom ekipe iz prestonice. On je imao 25 odbrana, a jedino mu je prošao iza leđa pak koji je ispalio Adam Larson u prvoj trećini za vođstvo Sijetla. Vašington se zatim uozbiljio, Manta i Johanson su preokrenuli u drugoj trećini, a Eler i Ovečkin su na praznu mrežu dali još po gol za konačan rezultat.

Lučićevi Kalgari Flejmsi su izgubili od Kolumbusa 3:1 na gostovanju. Lejn, Robinson i Kurali su bili strelci za Kolumbus, a jedini gol za Flejmse je dao Majkl Stoun pred kraj treće trećine. Bio je to gol za 2:1 pa su Flejmsi tako malo uneli neizvesnost u ovaj meč. Lučić je bio svega pet minuta na ledu u ovom meču.

Vegasje dobio Filadelfiju 2:1 i to posle produžetka, a strelac u dodatnih pet minuta je bio Džonatan Marčeso. Adin Hil je briljirao pred golom „vitezova“ sa 27 odbrana.

Arizona je bila bolja od Bostona 4:3, Edmonton od Minesote 5:2, a Vinipeg je slavio u Čikagu 3:1. Rendžersi su na penale dobili aktuelne šampione Kolumbus 2:1. Zibanedžad i Panarin su dali golove u penal seriji za pobede Rendžersa.

Lideri Metropolitan divizije Devilsi su izgubili u Nju Džerziju od Ajlandersa. Bilo je 6:4 za Njujorčane koji su imali i ubedljiviju prednost od čak 5:2 na ulasku u poslednjih 20 minuta. Ekipa Pitsburga je došla do važne pobede protiv Bafala na produžetak takođe. Bilo je 4:3, a Džef Karter je bio igrač odluke za Pingvine.

Komentari

Vaš komentar