Medvedi pobedom završili seriju domaćih mečeva

KHL 17. jan 201721:46 > 21:48
Podeli:
Igor Šoban/Medveščak

Hokejaši Medveščaka su trijumfovali u duelu sa Jugrom u KHL šampionatu rezultatom 4:1.

Hokejaši iz Zagreba dominirali su od prvog minuta a pobednik je rešen još u prvoj trećini. U dve situacije sa igračem više, mrežu tima iz Hanti Mansijska pogodio je Kolbi Đenovej. Gosti su imali tri puta prednost i igrača više , ali su ispoljili hroničnu neefikasnost koja ih prati od početka sezone.

Naime, od Jugre neefikasniji su samo timovi Amura i Metalurga iz Novokuznjecka. Bolju igru medveščak je demonstrirao u drugoj trećini kada su mogli do vrha da napune mrežu golmana Šaričenkova , ali su u tome uspeli samo jednom i to preko Kirila Voronjina, i to ponovo u situaciji sa igračem više.

Zanimljivo, Jugra je tek u trećem periodu igrala offanzivnije i pretila mreži Marka Garneta. U završnici su uputili više udaraca na gol nego u prve dve trećine zajedno ali je i pored toga Medveščak prvi stigao do pogotka Strelac je Jirži Smejkal nakon što je Bejkendon pogodio levi gornji deo. Do kraja meča Jugra je uspela da stigne do počasnog gola a strelac je bio iskusni bek Pavel Valentenko u 59 minutu.

Medveščak je tako pobedom završio seriju od 10 domaćih utakmica a prv narednu igrće u čet protiv Severstalja u Čerepovecu. Sport klub će u sredu od 17:30 na sk2 renostiti dule između Dinama iz Moskve i CSKA.