Šestica Salavata, petica Lokomotive, četvorka Avangarda

KHL 25. nov. 201820:51 > 21:07
Podeli:
Oleg Nikishin/Getty Images

U nedelju su odigrane četiri utakmice u KHL šampionatu, a slavile su ekipe Salavat Julajeva, Lokomotive, Red Stara i Avangarda.

Salavat Julajev je u Ufi pregazio Dinamo Minsk rezultatom 6:1, u utakmici u kojem gost nije imao nikakve šanse da unese neizvesnost.

Strelci za Salavat su bili Burdasov, Kempainen, Hartikainen, Arzamacev, Kugrišev i Majorov, dok je čast Dinama odbranio jedinim golom Stepanov u prvoj trećini. 

Lokomotiva je u Jaroslavlju u goleadi bila bolja sa 5:3 protiv Barisa iz Astane, a meč je rešen u poslednjoj deonici kada su domaćini postigli tri gola za preokret. Baris je vodio sa 3:1, ali je prvo smanjio Jurtaikin krajem druge deonice, da bi u poslednjoj strelci za Lokomotivu bili Kraskovski, Aleksejev i Averin. 

Jedinu pobedu kao gost ostvario je Avangard protiv Slovana u Bratislavi sa 4:1. Dva puta je strelac bio Denis Zernov, a pridružili su mu se Dejvid Dešarne i Viktor Stalberg, dok je počasni pogodak za Slovake bio delo Andreja Mesaroša. 

Problema nisu imali ni oklopnici Red Star Kunluna koji su na svom ledu u Pekingu bili bolji od Sočija sa 3:0. Po jedan gol je postignut u svakoj trećini, a strelci su bili Kejn, Lajunen i Jip.