SKA posle dva poraza slavio u Pekingu

KHL 25. dec. 201815:16 > 15:25
Podeli:
KHL
SK

Hokejaši SKA iz Sankt Peterburga slavili su u meču Kontinentalne hokejaške lige protiv Kunlun Red Stara rezultatom 5:3. Amur je bio bolji u Habarovsku od Vitjaza iz Podolska 2:1.

Ska je opravdao ulogu favorita protiv Kunluna iako su došli na meč bez Jakupova, Tokramova, Tihonova i Dergačova. SKA je pred ovaj meč izgubio od Dinama iz Rige i CSKA i pod tim utiskom su došli u Peking.

Prva trećina je završena bez golova da bi Kunlun poveo 2:0 početkom druge trećine. Strelci su bili Jip i Jarvinen. Onda su se gosti probudili i izjednačili do kraja druge trećine. Golove su postigli Gusev i Gavrikov.

Tada je SKA počeo da igra bolje i hokejaši tog tima su lako ulazili u protivničku trećinu pa slavili postigavši tri gola u poslednjem periodu. Mogao je SKA da dobije utakmicu 5:2, ali je Bartulis pet sekundi pre kraja smanjio na 5:3. 

Vitjaz je izgubio od Amura u Habarovsku iako je vodio 1:0 posle prve trećine gorom Makejeva. U drugoj trećini nije bilo golova, da bi u trećoj Amur preokrenuo golovima Pjanova i Zahorne.