Armejci došli na korak od finala Zapada

KHL 19. mar 201920:01 > 20:15
Podeli:
KHL
SK

Naziru se finalisti zapadne konferencije KHL plej-ofa. Armijski klubovi SKA i CSKA poveli su posle četvrtih utakmica 3:1 protiv Lokomotive i moskovskog Dinama i imaće meč lopte na svom ledu.

Malo je falilo da, kao i u drugoj utakmici, Dinamo jednim golom dođe do pobede za poravnanje u seriji protiv najvećeg rivala. Poveli su golom Hitanena tri minuta pre kraja prve trećine i držali su tu prednost sve do poslednjih 20 minuta. Ipak, CSKA je sprečio već viđen scenario. Prvo je Okulov u 45. minutu izjednačio, dok je Robinson 25 sekundi pre kraja doneo pobedu i vođstvo u seriji 3:1. Iako je Dinamo bio blizu da sa 2:2 dočeka naredne bar dve, a možda i sve tri utakmice, mora se konstatovati da je ovo ipak realan rezultat u seriji, jer su Armejci u ova četiri meča postigli čak 10 golova, dok je Dinamo u ovoj utakmici postigao tek treći gol u seriji. Peti, možda i poslednji meč igra se na ledu CSKA u četvrtak.

Mnogo manje drame bilo je u Jaroslavlju. Lokomotiva je dobila treći meč i nadala se da bi sa 2:2 mogla da se vrati u Sankt Peterburg, ali hokejaši SKA nisu se slagali sa takvim planom. A uglavnom su se oni pitali na ovom susretu. Rukavišnikov je u 12. minutu doveo u vođstvo Armejce iz Sankt Peterburga. Do drugog gola čekali su punih 40 minuta, a onda je švedski internacionalac Rundblad iskoristio igrača više i duplirao prednost. Samo dva minuta kasnije Karpov je stekao nedostižnu prednost 3:0. Balejev je samo uspeo da 26 sekundi pre kraja postigne počasni gol. Naredni meč, takođe u četvrtak igra se u Sankt Peterburgu, a SKA ima 3:1.