Novi trijumf SKA, Avangard slavio protiv Spartaka

KHL 10. sep. 201921:14 > 21:26
Podeli:
Vladimir Bezzubov/Bongarts/Getty Images

U Kontinentalnoj hokejaškoj ligi SKA iz Sankt Peterburga je slavio protiv Sibira 4:2, a trijumfe su ostvarili i Avangard, Admiral i Lokomotiva iz Jaroslavlja.

SKA i Sibir su igrali u Sankt Peterburgu prvu trećinu bez golova da bi „armejci“ iz Sankt Peterburga postigli tri gola u drugoj. Strelci su bili Lehtera dva puta i Tkačev jednom. U poslednjoj deonici su najpre Milozvorov i Mihajlov smanjili na 3:2, da bi konačan rezultat postavio Tihonov u poslednjem minutu kada je mreža gostiju bila prazna. 

Avangard je slavio na gostovanju Spartaku iz Moskve. Posle prve trećine je bilo 0:0, da bi Andrigeto i Grajčov doneli vođstvo gostima iz Omska. Spartak je do kraja druge trećine smanjio preko Kokarjeva, a izjednačio je Kulik početkom treće deonice. U produžetku je Kanađanin Tejlor Bek doneo trijumf vicešampionima KHL. 

Lokomotiva je u Jaroslavlju slavila protiv Sočija 2:1, a strelci su bili Ivanov i Savčenko u drugoj trećini, da bi za Soči u trećoj jedini gol postigao Starkov. Admiral je istim rezultatom savladao Traktor kod kuće. Svi golovi su viđeni u drugoj trećini. Za Admiral su pogađali Viharjev i Bakoš, dok je smanjio Sedlak na 2:1.