Admiral ne igra u KHL naredne sezone

KHL 1. apr. 202016:44
Podeli:
KHL

Hokejaški klub Admiral iz Vladivostoka objavio je da sledeće sezone neće igrati u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi zbog posledica pandemije koronavirusa.

Glavni razlog za to je nedostatak finansija zbog odluke ministarstva fizičke kulture i sporta Primorskog Kraja da se finansijska sredstva umesto klubovima u tom regionu proslede posebnom fondu koji će ih iskoristiti za borbu protiv koronavirusa. Uz to, glavni sponzor kluba takođe je zapao u krizu, što je dovelo do toga da Admiral neće biti u mogućnosti da isplati ni minimalce svojim igračima.

Iz ruskog kluba su naveli da razumeju odluku ministarstva, kao da su je i svi dolidarno prihvatili jer je svima zdravlje stanovnika Primorskog Kraja najvažnije.

„Nadamo se da će virus biti pobeđen, da će se šampionat nastaviti i da će navijači ponovo gledati KHL mečeve u ’Fetisov areni’. U ovom trenutku je za Admiral prioritet razvoj mladih igrača koji će izrasti u odlične hokejaše, s obzirom na to da klub ima potrebnu osnovu za to“, navodi se u saopštenju Admirala.

Admiral se pridružio KHL 2013. godine u okviru proširenja lige, a od tada je tri puta poražen u četvrtfinalu konferencije.