KHL: Blickrig Metalurga protiv CSKA

KHL 19. sep. 202018:16 > 18:35
Podeli:
Print screen/SK

Sa tri gola u tri minuta tokom poslednje trećine, Metalurg iz Magnitogorska savladao je na gostovanju šampiona CSKA 4:2.

Friedemann Vogel/Bongarts/Getty Images

Dugo je na semaforu rezultat bio 1:0 za domaće, golom Lejspika u desetom minutu prve trećine. Kao da su se ekipe čuvale za poslednjih 20 minuta. Metalurg je izjednačio u četvrtom minutu trećeg dela preko Nestrašila, ali samo pola minuta kasnije Karnukov je ponovo doneo prednost „Armejcima“.

Nije to pokolebalo goste. Usledio je brzi udar. Prokorin, Širjov i Bek pogodili su mrežu CSKA u periodu od 9:26 do 12:30 minuta. Domaći nisu uspeli da se oporave od šoka, tako da je to bio konačan ishod. Metalurg se na čelu Istočne konferencije sa 12 bodova izjednačio sa Avangardom iz Omska, dok CSKA zajedno sa SKA iz Sankt Peterburga vodi u Istočnoj konferenciji sa 11 bodova.

Povezano

U drugom meču dana kineski Kunlun i Salavat Julajev igrali su 2:2 u regularnom delu. Fo i Nikolišin su pogodili za „Crvenu zvezdu“, dok su za goste precizni bili Žarkov i Granlund. U produžecima skor se nije menjao. Tek posle izvođenja penala slavio je Salavat.