Kiša golova u Moskvi i Novosibirsku

KHL 28. sep. 202021:56 > 22:09
Podeli:
KHL
SK

Odigrana su dva meča dana u KHL šampionatu, ali kakva. Viđeno je čak 19 golova, a u moskovskom derbiju između Spartaka i Dinama pobednik je odlučen posle penala.

Meč izmeđi Spartaka i Dinama bio je jedan od najboljih ove sezone. Dinamo je poveo u šestom minutu preko Šipačjova. Uzvratio je domaći tim u 13. minutu preko Širokova. To je bio rezultat prve trećine, a onda u samo šest i po minuta druge Spartak dolazi do 3:1, golovima Radila i Đusea. Kada je Hanzl na početku treće trećine postigao gol za 4:1 delovalo je da će pobeda pripasti Spartaku.

A onda se dogodio epski povratak Dinama. U šestom minutu Jaškin smanjuje na 4:2, a četiri minuta kasnije Mironov postiže gol za 4:3. Na kraju, Tarasov je pet i po minuta pre kraja postigao izjednačujući gol i izborio produžetak.

Nije bilo golova i pristupilo se penalima. U prve tri serije bili su samo promašaji, a na početku četvrte Lindberg postiže gol za Dinamo. Radil je promašio i Kagaritski je dobio priliku za pobedu. Međutim, propustio je šansu, a onda je Kutelkin doneo izjednačenje i produženu šestu seriju. Lindberg je ovog puta promašio, a Širokov je postigao gol za pobedu.

Spartak je došao do šestog mesta na Zapadu i ima devet bodova, četiri manje od Dinama.

U drugom meču dana Sibir je u Novosibirsku slavio protiv Avtomobilista 6:4.