Traktoru penal drama u Kazanju

KHL 13. okt. 202021:53 > 22:05
Podeli:
Oleg Nikishin/Getty Images

U KHL šampionatu odigran je samo jedan meč dana. U Kazanju Ak Bars dočekao je Traktor iz Čeljabinska. Odluka je pala sa penala i slavili su gosti 3:2.

Tvrda i žestoka utakmica u Kazanju. Odbrane su u prve trećine bile toliko snažne, da su golovi postizani samo posle situacija sa igračem više. Prvi gol delo je gostiju na isteku 11. minuta a strelac je bio Bivaltsev. Traktor je vođstvo držao do 27. minuta kada Jarulin donosi izjednačenje.

U treću deonicu ušlo se sa 1:1, a prvi do gola ponovo dolaze gosti iz Čeljabinska. Opet situacija sa igračem više a strelac je Aberg. Samo dva minuta kasnije uzvraća Bars i to Fazilzjanov i to je bio prvi gol sa poravnatim snagama na ledu. Odlučivali su o pobedniku penali. Bars je postigao samo jedan gol i to u prvoj seriji Jemets, a gosti čak tri preko Bivaltseva, Aberga i Bailena, dok samo Sedlak nije uspeo da zatrese mrežu.

Ovom pobedom Traktor se učvrstio na šestom mestu istočne konferencije sa 18 bodova, dok je Ak Bars treći sa 23 boda, koliko ima i drugoplasirani Avtomobilist, a dva više lider Avangard.