Avtomobilist u produžetku srušio Salavat

KHL 30. nov. 202017:40
Podeli:
KHL
SK

U jednom od derbija dana u KHL, ekipa Avtomobilista je u Jekaterinburgu dočekala Salavat Julajev.

U meču žestokog tempa sa mnogo prilika na obe strane mreže su mirovale tokom čitavih 60 minuta.

Uprkos brojnim prilikama, ističemo fantastične rekacije golmana obe ekipe, na jednoj strani Jakuba Kovara, a na drugoj mladog golmana poniklog upravo u Salavat Julajevu Danila Tarasova.

U par dobrih akcija Salavat nije uspeo da postigne nijedan pogodak, a na drugoj strani videli smo jednu pogođenu stativu Pavela Dacjuka.

Posle 0:0 ušlo se u petominutni prodžetak i igru 3 na 3. Najbolji poenter ekipe Avtomobilista Aleksej Makejev napravio je prekršaj i dobio dva minuta isključenja što je ekipi iz Ufe dalo meč loptu.

Tada na scenu u vidu specijalne ekipe „powerplay“ tima stupa nordijska kaznena ekpsedicija koju su činili Grandlund, Maninen, Larsen i Hartikainen.

U poslednjim sekundama igre četiri na tri potez dana izvodi najbolji poenter lige Temu Hartikainen i magičnom asistencijom ostavlja pak za Markusa Granlunda kome nije bilo teško da ga sprovede u mrežu.

Ovo je bio šesti poraz u nizu za ekipu Avtomobilista. U utorak od 15 časova u direktnom prenosu možete gledati duel Avangarda i AK Barsa.

Komentari

Vaš komentar