CSKA ubedljiv u Sankt Peterburgu, na korak od finala

KHL 6. apr. 202121:07
Podeli:
CSKA
print screen

Očekivao se veliki vatromet u armijskom derbiju između CSKA i SKA u finalu zapadne konferencije. Međutim, serija je prilično jednostrana. Moskovski Armejci dobili su treći meč, ovog puta u gostima 5:2 i došli na prag velikog finala.

Moskovljani su došli do 3:0 i čak četiri meč lopte. SKA je u nezavidnom položaju, mada je poveo u prvom meču na svom ledu. Strelac je bio Timkin već posle 78 sekundi. Domaćin se i dva puta odbranio u prvoj trećini u situaciji sa igračem manje i delovalo je da bi ovo mogla da bude dobra utakmica.

Međutim, druga trećina bila je prelomna i u potpunosti je pripala gostima. U samo četiri minuta Slepišev, Gilmor i Šalunov postigli su golove za potpuni preokret rezultata (3:1) i kompletne situacije na ledu.

Ovaj rezultat bio je na snazi sve do 57. minuta kada je Ožiganov doneo nadu domaćina i smanjio na 3:2. Međutim, uskoro su morali da izvedu i golmana, a to je omogućilo gostima da u poslednja dva minuta preko Robinsona i Okulova zatresu nebranjenu mrežu i postave konačnih 5:2.

CSKA vodi 3:0 u seriji i sledeći meč igra se u četvrtak takođe u Sankt Peterburgu.

Komentari

Vaš komentar