Kol suspendovan dok traje istraga o seksualnom zlostavljanju

Hokej 10. okt 202212:42
Ijan Kol
Reuters/Danny Wild-USA TODAY Sports

Tampa bej Lajtning suspendovala je defanzivca Ijana Kola, a suspenzija će biti na snazi sve dok ne bude završena istraga koju vodi NHL zbog navodnog seksualnog zlostavljanja.

NHL je za američke medije potvrdila da istražuje navode koji su se pojavili na jednom (anonimnom) Tviter nalogu. Iz Lajtninga su naveli a će sarađivati sa ligom tokom istrage.

„Mi ovakve optužbe shvatamo veoma ozbiljno. Nastavljamo da prikupljamo podatke o slučaju, ali smo odlučili da u međuvremenu suspendujemo Kola, ali ne ukidamo mu platu, to će zavisiti od rezultata istrage. Niko iz organizacije, uključujići i igrače, neće dalje komentarisati ovaj slučaj“, naveli su iz Lajtninga.

Ovim povodom se oglasio i Kolov agent koji je medijima dostavio izjavu igrača:

„Optužbe koje su iznete protiv mene na anonimnom Tviter nalogu shvatam veoma ozbiljno. U potpunosti odbacujem sve optužbe i u potpunosti ću sarađivati tokom istrage“, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje i da Kol jedva čeka da dokaže da nije kriv za ono što je navedeno.

Nepoznata žena je na Tviteru napisala da je sa Kolom imala vezu seksualne prirode koja je počela kada je ona bila maloletna te da je sve trajalo četiri godine. Dodala je i da ju je Kol više puta prisilio na seksualne odnose dok je bila maloletna i više puta nakon što je on sam debitovao u ligi. Takođe ga je optužila za seksualno i emocionalno zlostavljanje.

Navela je i da je saznala od jednog bivšeg Kolovog saigrača kako se on hvalio u svlačionici da je imao odnose sa njom te da je od njega čula detalje koje su samo ona Ijan mogli da znaju.

„NHL i njeni igrači moraju da odgovaraju za predatorsko ponašanje i stvaranje okruženja mizoginije“, zaključila je @emily_smith3333 u svojoj objavi na Tviteru.

Kol u NHL igra već 13 sezona. Debitovao je za Sent Luis Bluz 2010. godine. Igrao je i za Pitsburg Pingvinse, Kolumbus Blu džekitse, Minesotu Vajld, Kolorado Avelanš, Karolina Harikejs i sada je prešao u Lajtning.

Komentari

Vaš komentar