Lehner optužuje: Klubovi daju lekove igračima bez lekara

Hokej 4. okt. 202116:58
Podeli:
Robin Lehner, Vegas Golden najts
REUTERS/Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Nacionalna hokejaška liga kontaktirala je Robina Lehnera i zakazala razgovor sa njim nakon brojnih ozbiljnih optužbi koje je golman Vegas Golden najtsa izneo na društvenim mrežama.

U nizu tvitova objavljenim u nedelju, Lehner je naveo da zna da mnogi timovi daju sedative i lekove protiv anksioznosti igračima bez ikakvih konsultacija sa lekarima. On je posebno pomenuo Filadelfija Flajerse i njihovog trenera Vignolta i tvrdi da za ono što piše ima i dokaze.

Uz to je Lehner optužio Bafalo Sejberse da nisu dobro vodili njegov oporavak skočnog zgloba. Bafalo nije odgovorio na njegove optužbe.

Lehner je dodao i da Golden najtsi, njegov sadašnji tim, nemaju ovakvu praksu i da igrači ne dobijaju lekove bez odobrenja lekara. Najavio je da će objaviti i druge informacije o stvarima koje se dešavaju u ligi i pozvao igrače da ga kontaktiraju ukoliko žele.

Istog dana Flajersi su reagovali izjavom generalnog menadžera Čaka Flečera koji je odbacio ove optužbe:

„Zdravlje i dobrobit igrača uvek su nam prioritet broj jedan i bilo kakvi lekovi i terepije koje dobijaju isključivo dolaze po savetu lekara, nikako od trenara. Nemamo nijedan razlog da sumnjamo da je neko od naših igrača ugrožen na takav način“, poručio je Flečer.

Zamenik komesara NHL Bil Dali u nedelju je reko da liga svakako namerava da o ovoj temi razgovara sa Lehnerom, a naknadno je potvrđeno i da je igrač kontaktiran te da je razgovor zakazan. Liga nije davala dalje komentare i neće ih ni biti sve dok se razgovor sa Lenherom ne obavi.