NHL očekuje da 98 posto igrača bude vakcinisano na startu

Hokej 18. sep. 202112:43
Podeli:
Kolorado Avalanši
Copyright: xRichardxUlreichx

Zamjenik poverenika američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) Bil Dejli, izjavio je kako Liga očekuje da će do početka nove sezone, zakazane za 12. oktobar, čak 98 posto igrača biti u potpunosti vakcinisano.

Prema jednostavnoj računici, to znači da bi samo petnaestak igrača ostalo nevakcinisano.

„Naravno da želimo da svi budu vakcinisani, iako su nam događanja poslednjih meseci pokazala kako ni to ne garantuje da se neće zaraziti“, izjavio je Dejli.

Kao i u svim drugim severnoameričkim profesionalnim sportskim ligama, ni u NHL od svojih igrača nisu tražili obavezno vakcinisanje, ali su izdali posebna pravila za vakcinisane i nevakcinisane igrače. U slučaju zaraze nevakcinisanih igrača, klubovi ih mogu suspendovati i ne isplatiti plate za neodigrane utakmice.

S druge strane, zaraza kod vakcinisanih igrača tretiraće se kao hokejaška povreda.

Treneri su, pak, obavezni vakcinisati se. Tako su nedavno Kolambus Blu Džeketsi otpustili pomoćnog trenera Silvajna Lefevra, jer ovaj nije želeo da se vakciniše, dok je pomoćni trener San Hoze Šarksa Roki Tompson morao da se povuče sa svoje dužnosti, jer nije mogao da primi vakcinu iz zdravstvenih razloga.

Komentari

Vaš komentar