NHL očekuje pune tribine u 30 od 32 dvorane

Hokej 24. sep. 202110:48
Podeli:
NHL pune tribine
PUBLICATIONxINxGERxAUTxSUIxONLY pbu684698_14

Čelnici NHL lige veruju da će 30 od 32 ekipe imati pun kapacitet dvorana u sezoni koja dolazi. Jedine dve franšize koje neće dozvoliti "sell out" su kanadski klubovi Vankuver Kanaks i Montreal Kenedijens.

Vankuver bi mogao da dozvoli prodaju oko 50 odsto kapaciteta „Rodžers Arene“, koja inače prima 18.910 gledalaca, dok Kenedijensi planiraju da otvore 33 posto od 21.302 kapaciteta „Bel Centra“.

Osim projekcija broja gledalaca, u dopisu Lige navodno su opisane i predviđene smernice vezane za vakcinisanje za sve franšize.

Deset klubova planira da zahteva od svojih navijača dokaze o vakcinisanju. To su Bafalo Sejbrsi, Kalgari Flejmsi, Kenedijensi, Njujork Rendžersi, Otava Senatorski, San Hoze Šarksi, Sijetl Krejkeni, Toronto Mejpl Lifsi, Kanaksi i Vinipeg Džetsi.

Gledaoci koji će prisustvovati utakmicama Anahajm Daksa, Boston Bruinsa, Čikago Blekhoksa, Edmonton Ojlersa, Los Anđeles Kingsa, Nešvil Predatorsa, Njujork Ajlandersa i St. Luis Bluza će morati da pokažu dokaz o vakcinaciji, ili dokaz o negativnom testu na KOVID-19.

Preostalih 14 klubova (Arizona Kojotsi, Karolina Harikensi, Kolorado Avalanši, Kolambus Blu Džekitsi, Dalas Starsi, Detroit Red Vingsi, Florida Pantersi, Minesota Vajldi, Nju Džerzi Dejvilsi, Filadelfija Flajersi, Pitsburgh Pingvinsi, Tampa Bej Lajzninzi, Vegas Golden Najtsi i Vošington Kepitalsi) neće zahtevati od navijača pokazivanje potvrde o vakcinisanju, ili negativne testove na KOVID – iako bi neki klubovi mogli da promene svoje odluke do početka sezone.

Osim toga, 11 od 32 franšize NHL neće zahtevati od navijača ni nošenje maski, dok će Daksi to tražiti samo od navijača koji nisu vakcinisani.

„S jedne strane, naš zdravstveni sistem je u potpunoj krizi i uskoro će se raspasti“, rekao je dr. Noel Gibni za „Global Njuz“ u Alberti:

„Ali u isto vreme, život se pretvara da ide normalno.“

Drugi doktor, Šazma Mithani iz Edmontona, nazvao je prepune arene „strašnom idejom“.

„Da li bismo zaista trebali da imamo hiljade i hiljade ljudi u zatvorenom prostoru koji viču i piju pivo, kad je naš zdravstveni sistem na rubu kolapsa?“, rekao je Mithani.

Što se tiče igrača, prošle nedelje zamenik čelnika NHL, Bil Dejli, rekao je za nekoliko medija da će 98 odsto igrača biti potpuno vakcinisani protiv KOVID-19, do otvaranja sezone 12. oktobra.

Za razliku od igrača, treneri NHL, moraju da se vakcinišu.

Kompletnu NHL sezonu 2021/22 pratićete ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar