NHL: Landeskog slomio šampiona

NHL 18. okt 20164:59 > 5:27
Podeli:
Gregory Shamus/Getty Images

Kolorado Avelanš je u derbiju NHL savladao poslednjeg osvajača Stenli kupa Pitsburg Pengvinse rezultatom 4:3 posle produžetka. Pobedu je posle preokreta obezbedio Gabrijel Landeskog golovima u trećoj trećini i dodatnom periodu.

U timu Pitsburga nije bilo najboljeg igrača Sidnija Krozbija, koji pauzira zbog nedavnog potresa mozga, ali su Pengvinsi bez obzira na to brzo došli u vođstvo.  Golovima Kesela i Kulena je već posle deset minuta prve trećine bilo 2:0, ali je Kolorado do kraja deonice poravnao skor golovima Ignile i Vjerkioha. 

Dejli je u trećoj četvrtini Pitsburgu doneo novu prednost, ali je tada na scenu stupio Šveđanin Landeskog, koji je na 6:32 pre kraja izjednačio na 3:3. On je bio najspretniji i posle 22. sekunde produžetka, kada je postavio konačnih 4:3 za Kolorado.

https://youtube.com/watch?v=yMHx8lWNhvM

U ostalim mečevima Njujork Rendžersi i San Hoze Šarksi su odigrali meč sa obiljem golova, a pobedila je ekipa sa „istočne obale“ rezultatom 7:4, po trećinama 1:1, 2:0, 4:3. Detroit Red Vingsi su lako izašli na kraj sa Otava Senatorsima 5:1, po trećinama 3:0, 0:1, 2:0, dok su Boston Bruinsi bili bolji od Vinipeg Džetsa rezultatom 4:1, po trećinama 1:1, 1:0, 2:0.