NHL otkrila imena 100 najboljih svih vremena

NHL 28. jan. 20176:17 > 5:57
Podeli:
Minas Panagiotakis/Getty Images Sport

Nacionalna hokejaška liga (NHL) objavila je u petak imena 100 najboljih hokejaša svih vremena u okviru proslave 100. godišnjice pred ‘Ol star’ vikend u Los Anđelesu.

U odabiru najboljih u istoriji učestvovalo je 58 ljudi, među kojima su čelnici lige, novinari i saradnici. Lista je takva da nije određeno ko je koji na listi, već su hokejaši rangirani po deceniji u kojoj su igrali u najjačoj ligi na svetu. Prva grupa igrača objavljena je još 1. januara.

Među 100 najboljih nalaze se šestorica aktuelnih hokejaša – Patrik Kejn, Džonatan Tevs i Dankan Kit iz Čikago Blekhoksa, Sidni Krozbi iz Pitsburg Pengvinsa, Aleks Ovečkin iz Vašington Kapitalsa i Jaromir Jagr, drugi najbolji strelac u istoriji lige.

Na listi prednjače hokejaši koji su tokom sedamdesetih godina prošlog veka branili boje Montrel Kanedijensa. Geografija je imala velikog uticaja na listu, pa postoji određeni broj igrača koji su izborili svoje mesto zbog činjenice da su rođeni u Americi.

Neka imena su bila više nego očekivana na listi, a među njima su Vejn Grecki, Dominik Hašek, Sergej Fedorov, a sva imena možete da vidite na ovom linku.