Problemi za Pengvinse, Krozbi upitan za četvrti meč

NHL 2. maj. 201710:50
Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

Kapiten Pitsburg Pengvinsa Sidni Krozbi nalazi se pod znakom pitanja za četvrti meč plej-of serije protiv Vašington Kapitalsa. Krozbi je zaradio udarac u glavu u prvoj trećini utakmice, kada je je došao u kontakt sa Aleksom Ovečkinom i Metom Niskanenom.

Jedan od najboljih hokejaša današnjice ostao je na ledu nekoliko minuta nakon udarca, ali se po izlasku nije vraćao u igru do kraja utakmice. 

Ekipa Pengvinsa doživela je poraz rezultatom 3:2 tek posle produžetka, kada je golom Kevina Šejtenkirka Vašington stigao do vođstva od 2:1 u seriji.

 „Nemamo nikakve novosti oko povređenih igrača. Biće pregledani u toku noći, pa ćemo znati detalje. Ne bih da iznosim svoje mišljenje“, rekao je Majk Saliven, trener ekipe Pitsburga.

Hokejaš Kapitalsa Niskanen zaradio je isključenje nakon kontakta sa Krozbijem, a moguće je da će se suočiti sa određenim sankcijama pred naredni meč.

„Nisam imao nameru da ga povredim. Nadam se da je u redu. To je bila nesrećna situacija“, izjavio je Niskanen.

Krozbi je u istom danu ušao u finale izbora za „Hart trofej“, koji se dodeljuje za najkorisnijeg igrača u sezoni.

Hokejaš Pengvinsa imao je dosta problema sa povredama u karijeri. Propustio je polovinu sezone 2010/11 zbog potresa mozga i veliki broj utakmica u dve sezone posle toga. Zbog iste povrede propustio je i prvih šest utakmica u tekućoj sezoni.

Utakmica broj četiri na programu je u noći između srede i četvrtka, a domaćin je ekipa Pitsburga.