NHL: Sigurni Vankuver, Kalgari, Tampa, poraz Kepitolsa

NHL 30. jan. 20207:05 > 7:09
Podeli:
Rich Lam/Getty Images

U noći između srede i četvrtka pobede u Nacionalnoj hokejaškoj ligi su ostvarili Vankuver, Kalgari, Tampa Bej, Anahajm, Nešvil i Toronto.

Anahajm je na svom ledu bio uspešniji od Arizone 4:2. Adam Henrik je doneo vođstvo Patkama, izjendačio je Vini Hinostroza, a Henrik je još jednim golom dao Daksima opet vođstvo 2:1. U drugoj trećini je Lindholm povećao na 3:1, Krus je doneo nadu Kojotima koju je raspršio Karter Rouni za 4:2.

Kalgari je na penale dobio Edmonton 4:3. Lidholm je bio strelac za Kalgari u prvoj trećini, da bi Jamamoto izjendačio u drugoj. Mangiapan i Čejson su postigli po gol za 2:2, a novim golom Endrjua Mangiapana Flejmsi opet vode 3:2. Metju Bening je u trećoj trećini postigao gol za Oilerse, a kako nije bilo golova u produžetku izvodili su se penali. Jedini strelac bio je Šon Monahan.

Toronto je bio bolji od Dalasa 5:3. Vođstvo Mejpl Lifsima je doneo Oston Metjus, da bi Denis Gurijanov izjednačio dva i po minuta pre kraja prve trećine. Zek Hajman i Tajson Beri su povećali na 3:1, a opet Dalas krajem trećine dolazi do gola i to preko Aleksandera Radulova. Vilijam Nilander je povećao za Toronto na 4:2, a Radulov je opet bio strelac za Starse koji se nisu predavali. Ipak poklekli su u poslednjem minutu kada je konačnih 5:3 postavio Andreas Jonson.

Nešvil je savladao ekipu Vašingtona 5:4. Vođstvo Kepitolsima je doneo Ričard Panik da bi Tinordi Granlund i Grimaldi preokrenuli za 3:1. Aleks Ovečkin je smanjio do kraja prve trećine ne 3:2. U drugoj opet preokret i vode Kepitolsi. Pogodili su Panik i Tom Vilson. Ipak golovima Rajana Johansena i Janika Vebera Nešvil dolazi do pobede 5:4.

Tampa Bej je bila bolja od Los Anđeles Kingsa 4:2. Vodili su domaći Kingsi 2:0 posle golova Tofolija i Iafala, ali su zatim najpre izjednačili u drugoj trećini Tajler Džpnson i Stiven Stamkos. Erik Černak je doneo vođstvo Tampi, a za konačnih 4:2 je pogodio Stamkos.

Vankuver je rezultatom 5:2 slavio protiv San Hozea. Tomas Hertl je doveo Šarkse u vođstvo, izjednačio je Kvin Hjuz da bi Bret Barns opet doveo Ajkule u prednost. Ipak u prvoj polovini poslednje trećine Majers, Virtanen i Suter svojim golovima donose pobedu Kanaksima. Taner Pirson je postavio konačnih 5:2.