NHL: Vrh Zapada siguran, porazi Bruinsa i Lajtninga

NHL 26. feb 20204:46 > 4:48
Podeli:
Dilip Vishwanat/Getty Images

Ekipa Sent Luis Bluza savladala je Čikago Blekhokse sa 6:5 i tako se učvrstila na vrhu zapadne konferencije NHL sa 84 boda.

Ključni gol postigao je Zek Senford, koji je sa dva gola i asistencijom bio i najzapaženiji kod Bluza, dok je za Blekhokse Dankan Kit upisao gol i dve asistencije.

Drugi na Zapadu sa Dalas Starsi sa četiri boda manje, a Teksašani su sada savladali Karolina Hurikense sa 4:1. Rope Hinc imao je gol i dve asistencije, a Aleks Nedeljković zabeležio je 12 odbrana na svom debiju ove sezone na golu Karoline. Sa druge strane, Kudobin je za Starse imao 40 odbrana.

Boston Bruinsi sa 90 bodova i dalje su prvoplasirani tim Istoka uprkos porazu od Kalgari Flejmsa 5:2. Mikael Baklund predvodio je kanadski tim sa dva gola i asistencijom.

Poraz Bruinsa nije iskoristio Tampa Bej – bolji od Lajtninga bio je tim Toronto Mejpl Lifsa sa 4:3. Heroj meča bio je dvostruki strelac Džon Tavares, a meč je obeležila i povreda Stivena Stamkosa – još se ne zna koliko će odsustovati.


Ostali rezultati: Kanejdijens – Kanaks 3:4, Ajlenders – Rendžers 3:4, Flajers – Šarks 4:2, Kapitols – Džets 4:3, Red Vings – Devils 1:4, Vajld – Blu Džekets 5:4, Predators – Senators 3:2