Odobren plan za 24 tima u NHL plej-ofu

NHL 23. maj. 202017:38 > 17:45
Podeli:
REUTERS/Aaron Doster-USA TODAY Sports

Izvršni odbor Asocijacije igrača NHL dao je zeleno svetlo za predlog po kojem će 24 tima igrati plej-of u konferencijama kada se sezona nastavi posle pauze zbog pandemije koronavirusa.

Izvršni odbor je dao dozvolu za dalje pregovore sa NFL oko formata po kojem bi 24 tima učestvovala u borbi za Stenli kup. Ostalo je da se dogovore još neki detalji, a dogovor o formatu bi zavisio od toga da sve umešane strane pristanu“, stoji u saopštenju.

Po tom planu, četiri nosioca iz svake konferencije, što će biti određeno po poen količniku u trenutku kada je sezona stopirana 12. marta, biće slobodni u prvom kolu plej-ofa. Ostali timovi će se boriti za plasman među najboljih osam u svakoj konferenciji i te serije će se igrati na tri pobede, dok će veliko finale biti na četiri.

Sledeći korak je da NHL odobri format, što bi moglo da se desi u narednih nekoliko dana, isto kao i za planove za draft. Za sada nije poznat plan povratka treninzima, pošto još nije postignut dogovor kada će sezona biti nastavljena, što je posebna tema u odnosu na format. Ostalo je da se dogovori gde će se utakmice igrati i kako će igrači biti testirani na koronavirus.

Po predloženom planu, ovako bi izgledao plej-of:
Istok
Nosioci: Boston Bruins, Tampa Bej Lajtning, Vašington Kapitals, Filadelfija Flajers.
Parovi prve runde plej-ofa: Pitsburg Pengvins – Montreal Kanedijens, Karolina Harikejns – Njujork Rendžers, Njujork Ajlanders – Florida Panters, Toronto Mejpl Lifs – Kolumbus Blu Džekets.
Zapad
Nosioci: Sent Luis Bluz, Kolorado Avalanš, Vegas Golden Najts, Dalas Stars.
Parovi prve runde plej-ofa: Edmonton Ojlers – Čikago Blekhoks, Nešvil Predators – Arizona Kojots, Vankuver Kanaks – Minesota Vajld, Kalgari Flejms – Vinipeg Džets.

Iako su u NHL već napravili ceo plan žreba, pojedini igrači su tražili da se napravi novo rangiranje nosilaca posle prve runde plej-ofa, o čemu će se dodatno raspravljati. Timovi koji su izborili slobodnu rundu igraće između sebe da bi se spremili za svoj početak plej-ofa.

Sve utakmice će se igrati bez prisustva publike, a još se radi na logistici svega. Najveća šansa je da će NHL odrediti dva grada u kojima će se nastaviti sezona, a osam ili devet lokacija je u opticaju, dok se smatra da je Las Vegas glavni favorit za to.