Tamnoputi hokejaš: Tužno je što se NHL igra

NHL 27. avg. 202010:19 > 10:26
Podeli:
Jeff Vinnick/Getty Images

Odbrambeni igrač NHL tima Minesota Vajlda Metju Damba kritikovao je činjenicu da se održavaju mečevi NHL šampionata, uprkos činjenici da u drugim profesionalnim ligama igrači bojkotuju duele kako bi ukazali na društvene probleme u SAD.

NHL je uvek poslednji koji reaguje na ovakve stvari. Tužno je i razočaravjuće da igrače poput mene, ali i druge momke širom lige, siguran sam u to. Ako se niko ne suprotstavi takvom ponašanju i niko ništa ne uradi, sve će ostati isto. Ne treba da bude tišina. Mi smo lideri i imamo priliku da podstaknemo promene svojim delima. Ovo je mnogo više od sporta, više od hokeja“, izjavio je 26-godišnji Metju Dumba.

Povezano

Dumba je u NHL od 2014. godine, otkad nastupa za ekipu iz Sent Pola.

Mislim da ne bi trebalo da budemo ovde. NHL bi trebalo da odloži utakmice. Mislim da bismo morali snažnije da podržavamo pokret ’Crni životi su važni’“, rekao je nekadašnji NHL golman Keli Hradi, koji danas radi kao novinar.

U SAD u znak protesta protiv rasne neravnopravnosti odloženi mečevi u NBA, WNBA, MLS i MLB, a čitav talas pokrenuli su košarkaši Milvoki Baksa predvođeni Džordžom Hilom, koji su odbili da izađu na teren i odigraju meč sa Orlando Medžikom.