Džoni Gudro poslao Flejmse u sledeću rundu

NHL 16. maj. 20227:551 komentar
Podeli:
Larry MacDougal via Guliver image

Kalgari Flejmsi i Njujork Rendžersi su prošli u polufinala svojih konferencija jer su u majstoricama savladali Dalas Starse odnosno Pitsburg Pingvinse.

Ekipe Dalasa i Kalgarija su bile izjednačene posle šest mečeva i posle 60 minuta sedme utakmice. Bilo je 2:2 u tri perioda u utakmici koja se igrala u Kanadi. Džejmi Ben je doveo Dalas u vođstvo, izjednačio je Tofoli, Namestnikov je opet dao vođstvo Starisma, da bi Metju Tkačuk izjednačio.

Flejmsi i Starsi nisu dali gol u trećem periodu pa je o timu koji prolazi u drugu rundu plej-ofa morao da odlučuje produžetak. Briljirali su golmani Džejkob Markstrom koji je imao 26 odbrana za Kalgari i Džejk Etinger koji je odbranio čak 64 urarca Flejmsa.

Kalgari je naravno bio daleko ofanzivniji i na kraju je i došao do pobedonosnog gola preko Džonija Gudroa i to posle 16 minuta igre.

Veoma slično je bilo i u duelu Rendžersa i Pengvinsa. Bilo je 3:3 posle 60 minuta igre, vodio je jednom Njujork i dva puta Pitsburg. Strelci su bili Krajder, Miler i Zibanejad za Rendžere, a Heinen, Guncel i Rodriges za Pingvine. U produžetku je Artemi Panarin dao gol posle nepunih pet minuta igre za 4:3, a istim rezultatom u seriji Rendžeri su prošli u drugu rundu.

Kalgari u polufinalu Zapada ide na ekipu Edmontona, dok će Rendžersi igrati sa Karolinom.

Komentari

Vaš komentar