Krozbi o „klubu 500“: Privilegija za čitav život

NHL 16. feb 202218:121 komentar
Podeli:
Sidni Krozbi
Photo by Jeanine Leech Icon Sportswire

Kanadski hokejaš Sidni Krozbi smatra se jednim od najvećih igrača 21. veka, a u noći između utorka i srede postigao je jubilarni 500. pogodak za svoje Pitsburg Penginse, tim čiji je zaštitni znak još od 2005. godine.

Sidni Krozbi (34) je postao član prestižnog „kluba 500“, a pre njega u istoriji NHL samo je 46 hokejaša uspelo da postigne tolikog golova u najjačoj ligi na svetu. Trenutno je drugi najbolji strelac među aktivnim igračima u NHL – od njega je više golova postigao samo neuništivi Aleksandar Ovečkin sa 761 golom.

Krozbijev rekord:

„Ovo je uspomena koja će mi uvek biti bliska srcu. Činjenica da sam ovaj gol postigao na asistenciju Malkina, da smo pobedili i da sam jubilej ostvario u duelu sa Filadlefijom – sve je savršeno“, izjavio je Sidni Krozbi.

„Teško je sve ovo staviti u reči – ovo je kul broj, ali najveće dostignuće je činjenica da sam tokom godina mogao da budem deo svih naših sjajnih timova. Kada pogledate ljude koji su dali po 500 golova, privilegija je biti deo tog društva“, rekao je Krozbi, koji je jedini hokejaš uz legendarnog Marija Lemjua koji je u dresu Pengvinsa postigao 500 golova.

Centar iz Halifaksa je u karijeri osam puta nastupao na Ol-star utakmicama, dvaput je bio najbolji poenter, triput je osvajao Stenli kup, a dvaput je bio MVP NHL.

Pored klupske, Krozbi ima i kolosalnu reprezentativnu karijeru – sa državnim timom Kanade osvajao je dve olimpijske zlatne medalje (Vankuver 2010. i Soči 2014. godine), Svetsko prvenstvo (Češka 2015), Svetski kup (Toronto 2016) i Svetsko prvenstvo za juniore (2005. godine u SAD).

Komentari

Vaš komentar