Ligaški deo KHL se ne nastavlja, plej-of kreće 1. marta

NHL 17. feb 20228:54 > 8:55
MaksimxKonstantinov

Kontinentalna hokejaška liga je u sredu odlučila da više neće biti utakmica u ligaškom delu sezone i da će plej-of početi 1. marta čim se hokejaši vrate sa Olimpijskih igara u Pekingu.

Više faktora je uticalo na to da aktuelna sezona KHL bude skraćena. Pandemija je uslovila da se veliki broj utakmica odloži ili otkaže, a zatim je odlučeno i da se mečevi ne igraju dok traju Olimpijske igre u Pekingu. Nacionalna hokejaška liga nije nameravala da pusti igrače u Kinu, dok je Kontinentalna imala ideju da ekipe završe sezonu bez hokejaša koji bi bilo pozvani u nacionalne timove.

Ipak od toga se odustalo pa je liga stala. Kako vremena ima sve manje, KHL je odlučio da se više ne igraju mečevi u ligaškom delu, a ekipama je ostalo od 11 do šest duela do kraja sezone.

Odluka jeste kontroverzna ali je i nužna jer liga mora da se završi do određenog datuma. Problem je što neki timovi ostaju bez šanse za borbu za Kup Jurija Gagarina.

Na Zapadu će prvi biti SKA, drugi Jokerit, slede CSKA, Dinamo i Sevestral i tih pet timova bi se ozbiljno borilo za raspored na vrhu konferencije. U plej of će Lokomotiva iz Jaroslavlja, Spartak iz Moskve i Dinamo iz Minska, a prvi ispod crte je novgorodski Torpedo koji bi sa pet bodova manje od beloruskog Dinama teško mogao u Gagarinov kup.

Na istoku će najzadovoljniji biti Metalurg. On ima isti broj bodova kao Traktor ali će biti prvi jer ima meč manje. Treći će biti Salavat Julajev, zatim četvrti Ak Bars, a u plej ofu su Avangard, Sibir, Neftehimik i BAris. Avtomobilist iz Jekaterinburga ima razloga za nezadovoljstvo jer je deveti sa šest bodova manje od Barisa i dva meča manje od kazahstanske ekipe.

Komentari

Vaš komentar