Lučić strelac za Flejmse, Nedeljković primio gol u OT

NHL 25. apr. 20219:16
Podeli:
Milan Lučić, Calgary Flames
Brett Holmes Icon Sportswire

U Nacionalnoj hokejaškoj ligi je Milan Lučić bio strelac za Kalgari protiv Montreala, dok još jedan igrač srpskog porekla Aleks Nedeljković nije bio najzadovoljniji. Njegova Karolina je u produžetku izgubila od Floride. VEliki trijumf je ostvario Vašington i to protiv Njujork Ajlandersa.

Lučić koji je nedavno odigrao svoj 1000. meču NHL je dao deveti gol u sezoni i to za vođstvo Kalgarija. Flejmsi i Montreal Kandejdijansi su igrali 1:1 posle prve trećine, a Lučić i Džoni Gudro su dali golove za 3:1. Smanjio je Tajler Tofoli, da bi Bret Riči i Rasmus Anderson rešili meč u trećoj trećini za konačnih 5:2.

Ekipa Kalgarija za koju brani Aleks Nedeljković je izgubila od Floride 4:3. Imala je Karolina ovu utakmicu u rukama jer je vodila 3:1 na početku treće trećine. Dva gola je dao Dagi Hemilton, jedan Bret Peske, a Gustav Froling i Aleks Venberg su izjednačili na 3:3. Samo 24 sekunde se igralo 3 na 3 u produžetku, a Aleksandare Barkov je svojim 22 golom doneo trijumf Floridi. Karolina i dalje vodi u Centralnoj diviziji sa 68 bodova, dok Florida zaostaje samo jedan bod posle ove pobede. Aleks Nedeljković je meč završio sa 32 odbrane.

Aleks Nedeljković

Vašington je još jednom dobio Ajalnderse, ovoga puta je bilo 6:3. Hatavej i Ouši su doneli prednost Vašingtonu 2:0, da bi izjednačilo Bovije i Adam Peleč. Nik Daud i Danijel sprong su opet doneli dva gola viška Kepsima, a smanjio je Žan Gabrijel Pogo. U poslednjoj deonici meč rešavaju Jegenij Kuznjecov i Danijel Sprong golovima u osmom i 15. minutu.

Dalas je dobio Detroit posle produžetka 2:1, a ključni gol dao je Džejmi Ben. Toronto je lako dobio Vinipeg Džetse 4:1, Vegas ekipu Anahajma 5:1, dok je Minesota slavila protiv San Hozea 6:3. Među strelcima je bio Kiril Kaprizov koji je dao 22. pogodak u sezoni. Arizona je lako savladala Los Anđeles i to bez primljenog gola, bilo je 4:0, dok je Vankuver bio bolji od Otave 4:2.

Komentari

Vaš komentar