Nedeljković: Ako sam na golu braniću…

NHL 20. maj. 202113:15
Podeli:
Aleks Nedeljković
Jaylynn Nash Icon Sportswire

Karolina je u noći između srede i četvrtka još jednom dobila Floridu i sada vodi 2-0 u seriji u NHL plej-ofu. Jedan od glavnih igrača u pobedi Kejnsa je bio golman srpskog porekla Aleks Nedeljković koji je odbranio sve šuteve protivnika.

Skromni Nedeljković kaže da se ne radi o tome kakav je rezultat i da su svi uz njega učestvovali u odbrani gola. On je u sredu postao tek drugi golman Karoline koji je ostvario šataut u toku post sezone. Iako je Nedeljković ranije imao NHL utakmice smatraju ga za rukija pa je tako tek četvrti početnik koji je dobio prva dva plej of meča u karijeri. S obzirom na to da je Aleks pred početak sezone bio daleko od gola Karoline sada je u zaista fenomenalnoj poziciji.

POVEZANE VESTI

Uvek sanjaš o ovakvim stvarima i uvek kao dete sanjaš o tome, razmišljaš o igranju u plej-ofu i igranju za Stenlijev kup i mnogo još imamo dotle. Dug je put, ali moramo da igramo plej-of hokej, posebno je teško s obzirom na to kroz šta čitav svet prolazi poslednjih godinu i po. Privilegija je sada da radimo ono što mi radimo. Jednostavno uzbudljivo je„, kazao je Aleks Nedeljković.

Golmana sprskog porekla su pitali i kako mu je zbog činjenice da ima još dva golmana u timu koji pretenduju da budu prvi izbor trenera.

Idem samo dan po dan, meč po meč. Trener mi je rekao da ću igrati večeras i bio sam fokusiran. Moram da izađem i da pokažem da je izbor bio ispravan. Ne mogu da razmišljam previše o stvarima koje ne mogu da kontrolišem. Tako ne činim sebi, jedino što mogu da kontrolišem je ono što se dešava na ledu. Ako sam na golu onda ću igrati svoju igru i raditi svoju stvar i pomoći timu da pobedi. Ako sam na klupi ili na tribinama onda ću biti najveći navijač, najveća podrška koja treba momcima. Nije bitno ako ne igram svaki meč, bitno je da dobijemo„, dodao je momak poreklom iz Ljubovije.

Komentari

Vaš komentar