NHL: Aleks na 96%, Kejnsi se osvetili Dalasu

NHL 28. apr. 20219:05
Podeli:
Aleks Nedeljković
AP Photo/Tony Gutierrez

Karolina Hurikejnsi su dobili Dalas Starse 5:1 u noći između utorka i srede uz odličnu partiju golmana srpskog porekla Aleksa Nedeljkovića. Vašington je dobio Njujork Ajalnderse 1:0.

Karolina je minule noći izgubila od Dalas Starsa 4:3 posle produžetka, a zato su Harikejnsi sačuvali osvetu za utorak. Dobili su Starse ubedljivo, a već posle prve trećine se videlo da se ne piše dobro ekipi iz Teksasa. Džordan Stal je dao prvi gol da bi samo minut posle toga Sebastijan Aho povisio na 2:0. U drugoj trećini je Džordan Stal postigao svoj drugi gol, a do tad je već Andrej Svečnikov ubeležio tri asistencije. Džejson Robertosn je dao polovinom druge trećine jedini gol za Dalas, a bio je to jedini „kiks“ Aleksa Nedeljekovića na ovoj utakmici. Momak koji poreklo vuče iz Ljubovije je imao 27 odbrana u ovom meču uz procenat 96%. Maks Mekormik i Nino Niderajter su zapečatili trijumf Karoline u trećoj trećini.

Vašington Kepitalsi su još jednom dobili Njujork Ajalnderse. Ovoga puta im je bio dovoljan jedan pogodak, a strelac je bio Danijel Sprong već posle minut i po igre. Do kraja je bilo samo promašaja i golmanskih odbrana. Ilja Sorokin je gol Ajalndersa odbranio 32 puta, a Vitek Vaneček gol Kepsa 18 puta.

Njujork Rendžersi su bili bolji od Bafala, a i na tom meču je briljirao golman IGor Šesterkin. On je u trijumfu Rendžera 3:1 imao 36 odbrana. Jedini gol je primio tek krajem druge trećine kada ga je savladao Sem Rajnhart, a bio je to pogodak za 1:1. U trećoj trećini su LAfernijer i Zibanejad doneli pobedu Rendžersima 3:1.

Devilsi su u duelu ne toliko važnom za plasman u plej-of dobili Filadelfiju 6:4, a slično može da se kaže i za pobedu Kolumbusa nad Detroitom od 1:0. Inače u ovom meču nije bilo golova pa su se izvodili penali i Blu Džeketsi su dobili.

Boston je bio bolji od Pitsburga 3:1. Bruinsi su vodili 3:0 golovima Krejčija, Marčana i Hola, da bi Džef Karter postigao počasni pogodak za Pingvine na dva i po minuta do kraja meča.

Tampa i Florida koje prate Karolinu na tabeli Centralne divizije su ostvarile identične rezultate. Lajntninzi su dobili Blekhokse, a Panteri Predatore 7:4.U trijumfu tambe su briljirali Brejden Point sa golom i dve asistencije, dok je Mihail Serghačev imao dve asistencije. Za pobedu Floride su najzaslužniji bili Sem Benet sa tri asistencije, Aleksadner Barkov sa dva gola i asistencijom, dok je Džonatan Iberdo imao dva gola i tri asistencije. Panteri su inače u ovom meču gubili 4:3 do 15 minuta do kraja meča, kada su pogađali Tipet, Vatrano i dva puta Iberdo.

 

Komentari

Vaš komentar