NHL: Kepitolsi, Pingvini dobili na penale, Avalanš u OT

NHL 23. jan. 20219:09
Podeli:
Vitek Vanecek, Nicklas Backstrom
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Hokejaši Vašingtona su savladali Bafalo 4:3 posle boljeg izvođenja penala, a istim rezultatom je i Pitsburg bio bolji od Njujork Rendžersa. I Kolorado nije meč rešio za 60 mintua pa je u produžetku savladao Anahajm 3:2.

Bafalo je vodio protiv Vašingtona u prvoj trećini da bi zatim dva puta bio u zaotatku. U prvoj trećini je Serjbrsima vođstvo doneo Erik Stal, a izjednačio je Niklas Bakstrom.

Nik Daud početkom druge trećine donosi prednost Kepitolsima da bi izjednačio Dilan Kozens, a Jakub Vrana uspeva da ponovo dovede Vašington u prednost. Ni minut nije prošao a Rajli Šeahan donosi izjednačenje Bafalu. U trećoj trećini i produžetku nije bilo golova pa je u penalima Džon Karlson postigao jedini pogotak. Važne odbrane je imao Vitek Vanaček.

Pitsburg je slavio na sličan način protiv Rendžersa. Posle vodećeg gola Brajan Rasta Rendžersi su preokrenuli u drugoj trećini i to postigavši tri gola za manje od šest minuta. Čajtil, Foks i Kako su bili strelci, da bi Džered Meken smanjio na 3:2. U rećoj trećini je Tedi Bludžer izjednačio pa se išlo u produžetak i kasnije na penale. Džejk Guncel je doneo prednost za Pitsburg, izjednačio je u drugoj seriji Artemi Panarin, da bi Kris Letang doneo prednost Pingvinima 2:1. Toni Dianđelo je zatim odbranio penal Tristanu Džeriju za trijumf Pingvina i to treći u sezoni.

Kolorado je svoj meč rešio pre penala. Bio je bolji od Anahajma 3:2 u produžetku, a strelac za Avalanš u igri tri na tri je bio Gabrijel Landeskog.

Toronto je slavio protiv Edmontona 4:2 zahvaljujući boljoj trećoj trećini. U njoj su dva važna gola dali Džon Tavares i Mičel Marner.

Čikago je bio ubedljiv protiv Detroita 4:1. Kejn, Dehan, Šo i Janmark su bili strelci za Blekhokse, dok je jedini gol za Red Vingse dao Dilan Larkin. Ovo je inače prvi trijumf Čikaga u novoj sezoni.

Minesota je lako izašla na kraj sa San Hozeom, bilo je 4:1, dok je Dalas rasturio Nešvil Predatore 7:0. Arizona je bila bolja od Vegasa na svom ledu 5:2.

Komentari

Vaš komentar