NHL: Montreal i Toronto idu u sedmi meč, poveli Bruinsi

NHL 30. maj. 20218:36
Podeli:
Montreal Canadiens
Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Montreal Kanejdijansi su dobili Toronto Mejpl Lifse 3:2 u šestoj utakmici u seriji polufinala Severne divizije Nacionalne hokejaške lige. To znači da će se igrati treći meč, dok je u finalu Istoka Boston bio bolji od Njujork Ajlandersa 5:2 i tako je poveo 1-0 u seriji.

Svi golovi u duelu Toronta i Montreala su viđeni tek od treće trećine. Do tada su briljirali golmani Keri Prajs koji je odbranio 41 šut Mejpl Lifsa i Džek Kembel koji je imao 28 odbranjenih šuteva Montreala. Montreal je poveo u šestom minutu treće trećine preko Korija Perija, a u sledećem minutu je bilo 2:0 kada je gol dao Tajler Tofoli. Džejson Speca je smanjio u 12. minutu treće trećine, da bi na tri minuta do kraja Ti Džej Brodi izjednačio. U produžetku se igralo 15 minuta i 15 sekundi kada je Jesperi Kotkaniemi dao gol za pobedu Kanejdijensa i za sedmu utakmicu u seriji.

Boston je bio bolji od Njujork Ajlandersa 5:2 u prvom meču finalne serije Istoka. Poveli su gosti preko Entonija Bovilijea, da bi Dejvid Pastrnak izjednačio za Boston. On je dao i drugi gol za Bruinse, a na 2:2 je izjednačio Adam Peleč. Ipak u trećoj trećini su Bruinsi završili posao i to preko Čarlija Mekavija, Pastrnaka i zatim i preko Tajlera Hola za konačnih 5:2.

Komentari

Vaš komentar