NHL: Pantersi u seriji, Oilersima lokalni derbi

NHL 20. feb. 20219:22
Podeli:
Patrik Hornkvist
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Florida Pantersi nastavljaju sa odličnim igrama, a sada su savladali Detroit Red Vingse sa 7:2 i imaju 24 boda iz 15 utakmica na čelu centralne divizije, dok je tim iz Mičigena poslednji sa samo 11, i to iz čak 19 mečeva.

Već u prvoj trećini Pantersi su dali tri gola i sve je bilo jasno, dvostruki strelac bio je Patrik Hornkvist, Aleksander Barkov upisao je gol i dve asistencije, a Kit Jendl tri asistencije za tim koji je dobio pet od poslednjih šest utakmica.

Loran Brosao sa 29 odbrana bio je heroj pobede Vinipeg Džetsa nad Vankuver Kanaksima 2:0, Mark Šejfel dao je gol na četvrtoj uzastopnoj utakmici, a preostali pogodak dao je Mejson Eplton.

Golman Majk Smit upisao je 20 odbrana u pobedi Edmonton Oilersa nad Kalgari Flejmsa 2:1, to je četvrta utakmica sa Smitom na golu i četvrti trijumf Oilersa. Puljujarvi i Has dali su gol za Oilerse, koji imaju osam pobeda u poslednjih deset utakmica i drugi su na severu sa 22 bodova, šest manje od Toronto Mejpl lifsa.

U preostalom meču dana Nino Nidrajter imao je dva gola i asistenciju u trijumfu Karolina Hurikensa nad Čikago Blekhoksima.

Komentari

Vaš komentar