NHL: Toronto dobio Otavu samo 2:1, Florida bolja od Karoline

NHL 18. feb. 20217:00
Podeli:
Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators
John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

U duelu najboljeg i najlošijeg tima u Nacionalnoj hokejaškoj ligi, Toronto je dobio Otavu 2:1. Florida je posle produžetka bila bolja od Karoline 4:3.

Očekivalo se možda da Toronto ubedljivije dobije Otavu ali je prvi gol tim Mejpl Lifsa dao tek u početku druge trećine. Tada je pogodio Oston Metjus. Brejdi Tkačuk, koji je bio i igrač meča je izjednačio krajem druge trećine pa se u egalu ušlo u poslednju. Preko deset minuta je rezultat bio 1:1, da bi Aleksander Kerfut konačno doneo Torontu drugi gol i ispostaviće se trijumf.

Florida koja vodi u Centralnoj diviziji nije dobro počela protiv Karoline. Hjurikejnsi su vodili posle prve trećine golovima Džordana Stala i Sebastijana Ahoa. Džonatan Iberdo je smanjio u drugoj, da bi u trećoj Aleks Venberg i Juho Lamiko doneli preokret. Ipak Vincent Troček je izjednačio na 3:3, pa se igrao produžetak. U igri tri na tri je pobedu Panterima doneo Džonatan Iberdo.

Vankuver je bio ubedljiv protiv Kalgarija. Golove su u trijumfu od 5:1 davali Ben, Horvat, Miler, Šmit i Beser, dok je za Flejmse jedini strelac bio Endrju Mangiapejn. Brejden Holtbi je na golu Kanaksa imao čak 35 odbrana.

Čikago je dobio Detroit 2:0 golovima Kurašeav i Debrinketa, a veći broj pogodaka je sprečio golman Džonatan Bernije ko je imao 24 odbrane za Red Vingse.

U još jednom kanadskom okršaju je Edmonton dobio Vinipeg Džetse 3:2. Puljujarvi i Draisaitl su doneli vođstvo Oilersima, da bi Šifele smanjio na 2:1. Leon Draisaitl je dao još jedan gol, a Nil Pionk je postigao drugi pogodak za Džetse i konačnih 3:2.

Komentari

Vaš komentar