Ovečkin ide po nedodirljivi Vejnov rekord: Nikad se ne zna!

NHL 12. okt 202114:15
Aleksandar Ovečkin
Guliver Image/AP Photo/Nick Wass, File

894 gola u NHL. Smatralo se da rekord Vejna Greckog, najvećeg hokejaša svih vremena, nikada neće biti ugrožen, ali trenutno mu preti ruska superzvezda Aleksandar Ovečkin, koji je sa svojim Vašington Kapitalsima produžio ugovor na još pet sezona.

Iskusni Moskovljanin se trenutno nalazi na 730 pogodaka u dugoj i uspešnoj NHL karijeri. Ipak, da bi oborio rekord “Velikog”, Ovečkinu je potrebno da do 2027. godine pogađa u ritmu do sada nikad viđenog za igrača tih godina (33 gola po sezoni).

NHL:

Rekord? Nikad se ne zna. Daću sve od sebe da ga oborim, zato sam i potpisao ugovor na pet sezona, da bih ‘uhvatio’ ‘Velikog’. Zašto da ne”, izjavio je Aleksandar Ovečkin po ozvaničenju produžetka saradnje sa Kapitalsima.

Ovečkinu će tokom pet sezona novog ugovora pripasti ukupno 47,5 miliona dolara.

Neću gledati previše u budućnost – idem utakmicu po utakmicu, korak po korak”, reklo je levo krilo tima iz prestonice SAD.

O obaranju rekorda govorio je i Grecki.

Aleks definitivno ima šansu. Ja sam jedan od njegovih najvećih navjača i mislim da bi to bilo dobro za naš sport. Mora da bude opušten i da ima sreće u smislu da ga zaobiđu povrede”, izjavio je Vejn Grecki, koji je tokom monumentalne karijere pored 894 gola, upisao i 1.963 asistencije.

Aleksandar Ovečkin (36) smatra se jednim od najvećih hokejaša u 21. veku – član je Vašington Kapitalsa od 2005. godine, godinu dana pošto su ga birali sa prvog mesta NHL drafta. Prethodno je nastupao za moskovski Dinamo, a noseći dres reprezentaicje Rusije osvojio je čak devet medalja na Svetskim prvenstvima, od čega tri zlatne.

Najave NHL sezone, koja počinje u noći između utorka i srede, pročitajte na sledećim linkovima:

Metropolitan divizija

Atlantik divizija

Central divizija

Pacifik divizija

NHL ćete moći da pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar