Ovog Rusa u Vašingtonu obožavaju: Ovečkin piše istoriju!

NHL 21. apr 202213:56 > 13:571 komentar
Podeli:
Aleks Ovečkin
Larry MacDougal via Guliver

U noći između srede i četvrtka legendarni ruski hokejaš Aleksandar Ovečkin bio je dvostruki strelac u porazu svojih Vašington Kepitalsa na gostovanju Vegas Golden Najtsima – bilo je 4:3 za tim iz Nevade posle produžetka. Popularni „Ovi“ uspeo je da se još jednom upiše u istorijske knjige.

Bili su to 49. i 50. gol u sezoni za 36-godišnjeg Moskovljanina, koji je sada treći na listi golgetera, a 12. na listi poentera u NHL.

Ovečkin:

Čak deveti put se dogodilo da Ovečkin u jednoj NHL sezoni ima barem 50 golova i po tome se izjednačio sa jedinom dvojicom legendi kojima je u istoriji lige to pošlo za rukom – Majku Bosiju i Vejnu Greckom.

„To je prilično dobro društvo. Imam mnogo lepih uspomena, pamtiću ih zauvek“, zaključio je Ovečkin, dok su frenetični navijači „Kepsa“ skandirali „Ovi, Ovi!“

Rus je najstariji igrač u istoriji lige koji je stigao do 50 golova u sezoni.

Ovečkin ima 36 godina, već je 17 sezona u NHL, a ne deluje da će skoro završiti karijeru jer mu aktuelni ugovor važi do 2026. godine kada će imati 40.

Može li da napadne prvo mesto večne liste strelaca u NHL? Trenutno je treći u tom poretku sa 780 golova, a ispred njega su samo Gordi Hau sa 801 golom i „Veliki“ Vejn Grecki sa 894.

Komentari

Vaš komentar