Pingvinsi bez navijača u januaru

NHL 11. jan. 202117:23 > 18:30
Podeli:
Justin K. Aller/Getty Images

Pitsburg Pingvinsi neće moći da imaju podršku navijača na domaćem terenu tokom januara zbog pandemije koronavirusa saopštili su čelnici kluba. Tokom ovog meseca višestruki NHL šampioni treba da odigraju četiri meča u svojoj „Paints Areni“.

Tom Volf, guverner Pensilvanije, dozvolio je prisustvo maksimalno 500 ljudi u zatvorenom prostoru. U taj broj se računaju igrači, stručni štabovi, osoblje u dvorani, kao i predstavnici medija. Pingvini su objavili da će preostala mesta biti namenjena članovima porodica i prijateljima hokejaša.

povezane vesti

Iskreno jedva čekamo navijače, čim to državni organi odobre. U stalnom smo kontaktu i sa vlastima i sa čelnicima lige. Zdravlje hokejaša i navijača su naš glavni prioritet“, izjavio je Kevin Aklin, jedan od čelnika Pitsburga.

Prvi meč na svom ledu Pingvini igraju 17. januara protiv Vašingtona. Takođe ugostiće Kapitolse i dva dana kasnije, a onda ih 22. i 24. januara čekaju dva meča protiv Njujork Rendžersa.

Krozbi i drugovi prvi meč u novoj sezoni u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu odigraće 13. januara od 23.30 časova u gostima protiv Filadelfija Flajersa u velikom derbiju Pensilvanije. Ovaj meč, kao i veliki broj duela u nastavku sezone biće direktno prenošen na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar